Sfantul Nectarie impreuna cu Maica Domnului si Domnul Dumnezeu


Icoane
Cărţi

Învăţături
Diverse

Icoane Ortodoxe


    


    Icoana Zilei

  

 

 

 

 

 

 


Manastirea Eghina,Grecia

 

 

 

  

 

Unităţi medicale construite sub oblăduirea Sfântului Nectarie:

Un nou aşezământ pentru bolnavii de cancer în Bucureşti

  În curtea bisericii Parohiei "Sfântul Pantelimon" din Protoieria II Capitală se va ridica un aşezământ social destinat îngrijirii persoanelor bolnave de cancer, aflate în fază terminală. Construirea unui asemenea centru este necesară, având în vedere numărul tot mai mare de bolnavi de cancer.

 În ajunul prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul a fost săvârşită slujba punerii pietrei de temelie a fundaţiei noului aşezământ de către Preasfinţitul Un nou asezamant socialCiprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal. Au participat Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, şi numeroşi credincioşi. "Noul centru social destinat îngrijirii persoanelor bolnave de cancer, aflate în fază terminală, va avea două etaje şi mansardă, 30 de camere pentru persoane majore bolnave, aflate în fază terminală, precum şi cabinete medicale ce vor fi deservite de personal specializat pentru asigurarea asistenţei de specialitate. Ne dorim ca lucrările să fie finalizate anul viitor în luna noiembrie, pentru a putea săvârşi de sărbătoarea Sfântului Nectarie sfinţirea noului aşezământ", a precizat părintele Viorel Ionuţ Iordăchescu, consilier în cadrul Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Potrivit site-ului Primăriei sectorului 2, pentru realizarea acestui proiect, Ambasada Elveţiei a aprobat, printr-un program special de finanţare, suma de 550.000 de euro, iar Primăria sectorului 2, suma de 132.000 de euro.

 În Capitală mai există un centru de îngrijiri paliative închinat Sfântului Nectarie, care funcţionează de aproximativ cinci ani datorită unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Bucureştilor şi Primăria sectorului 2. Deoarece numărul celor bolnavi de cancer creşte simţitor, iar mulţi dintre bolnavii aflaţi în fază terminală nu au pe nimeni, Patriarhia Română şi Primăria sectorului 2 au dorit dezvoltarea proiectului prin construirea unui nou aşezământ social.

Ziua porţilor deschise la Centrul "Sfântul Nectarie" din Cluj

 Ieri, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului a organizat "Ziua porţilor deschise la Centrul de Îngrijiri Paliative din Cluj-Napoca". Evenimentul, la care au fost aşteptaţi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, a început dimineaţă, când a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Vasile Someşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Apoi, în jurul orei 12:30 a fost organizat un tur al centrului pentru reprezentanţii presei şi pentru toţi cei prezenţi, în care Preasfinţitul Vasile Someşanul a prezentat clădirea şi serviciile medicale care vor fi oferite în unitatea de tip hospice.

 Apoi, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a săvârşit slujba Acatistului Sfântului Nectarie în paraclisul centrului.

 Piatra de temelie la Centrul de Îngrijiri Paliative "Sfântul Nectarie" din Cluj-Napoca a fost pusă pe data de 25 septembrie 2009, iar în prezent lucrările sunt finalizate în proporţie de 95%, cu o investiţie de peste 4.000.000 de lei, bani proveniţi din donaţii, sponsorizări, dar şi din partea autorităţilor locale şi centrale. Construcţia clădirii va fi finalizată până la sfârşitul anului 2011, urmând ca după primirea acreditărilor medicale să poată oferi servicii primilor bolnavi, începând din primăvara anului următor. Centrul "Sfântul Nectarie" reprezintă un proiect unic în această parte a Transilvaniei.

articol preluat din Ziarul Lumina

 

  

 

Copyright ©2009 sfantulnectarie.ro


“ Aliluia ,Binecuvântat Esti ,Dumnezeul Parinţilor Noştri ! "