Sfantul Nectarie impreuna cu Maica Domnului si Domnul Dumnezeu


Icoane
Cărţi

Învăţături
Diverse

Icoane Ortodoxe


    


    Icoana Zilei

  

 

 

 

 

 

 


Manastirea Eghina,Grecia

 

Dumnezeu nu a ingaduit furtul moastelor Sfantului Nectarie

      Trei prahoveni au fost reţinuţi pe 05-05-2010, noaptea, după ce au jefuit Mănăstirea "Radu Vodă" din Sectorul 4 al Capitalei. Hoţii au furat inclusiv moaştele Sfântului Nectarie. Jaful a avut loc în jurul orei 4.00, trei dintre hoţi fiind prinşi la scurt timp. O a patra persoană, care a reuşit să fugă, a fost identificatăManastirea Radu-Voda şi este căutată de poliţişti. Potrivit oficialilor Poliţiei Capitalei, hoţii au furat şi banii din cutia milei. "Au pătruns în mănăstire prin forţarea uşii", a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Prejudiciul a fost recuperat integral, iar moaştele nu au fost deteriorate. O parte din moaştele Sfântului Nectarie este ţinută din anul 2000 la Mănăstirea "Radu Vodă". Sfântul Nectarie a trăit în Grecia, între anii 1846 şi 1921. Pe timpul vieţii, el s-a remarcat prin numeroase vindecări miraculoase.
      Racla aurită cu moaştele Sfântului Nectarie e din nou la locul ei, printre lumânări, flori, icoane si credinciosi..
      În primăvara lui 2007 din Catedrala Giurgiu hoţii au furat mai multe obiecte, fără a şti, însă, ce iau cu ei. Într-o casetă sustrasă se aflau şi moaştele Sfântului Gheorghe.
      Un alt furt de moaşte a avut loc în 1993. Doi hoţi au plecat din Mănăstirea "Sfântul Gheorghe Nou" din Bucureşti, cu moaştele Sfântului Nicolae. Bărbaţii au fost atraşi de caseta de aur de 24 de karate în care erau aşezate osemintele. La scurt timp, unul din hoţi a murit în închisoare, chiar în ziua de Sfântul Nicolae.

      Iata inca o dovada ca Sfantul Nectarie nu vrea sa ne paraseasca, caci mai are mult de "lucrat" intru Domnul !
     Multumim, Fecioara Maria si Iisuse Hristoase ca L-ati lasat pe Sfantul cu noi, pacatosii !
      Doamne ajuta !

     

 

Copyright ©2009 sfantulnectarie.ro


“ Aliluia ,Binecuvântat Esti ,Dumnezeul Parinţilor Noştri ! "